Melania is 100 jaar jong! De organisatie bruist. Oudgedienden die erbij waren, glommen van trots.

Buiten bij het hek stonden de baniers van Melania de deelnemers te verwelkomen. Binnen was de centrale hal versierd met banners, beachflags, posters, attributen uit de archiefkast van 100 jaar Melania en zelfs de sponsor-T-shirts hingen in de boom. Er was koffie, thee en meteen een hartelijke stemming.

Dagvoorzitter Karen Kammeraat opende in de theaterzaal de dag met een vraag naar de leeftijden van de deelnemers. Die varieerden van 24 tot 85+. Toen mocht de voorzitter –lotsverbondenheid tussen vrouwen is de rode draad– Maaike Broekhuis -dit jaar, ondanks corona, drie maanden in Kenia geweest- en Lourdes Villamil Saldeco -al 20 jaar actief bij Melania voor Latijns-Amerika. Daarna twee workshoprondes -lezingen van Sara Kinsbergen en Mirjam Vossen, paneldiscussie, slagwerkinstrumenten en groente carving, met in de pauze een Indiase dansvoorstelling van Nydia Sudha. Afsluitend een toost op het jubileum, het afhameren van de veiling en live muziek uit Latijns-Amerika.

In de centrale hal vonden veel ontmoetingen plaats en werd het jubileumboekje verkocht. Bij de uitgang kreeg iedereen een groet en bedankje in de vorm van een roodborstje. Tot volgend jaar!

Foto’s: Tal Groenman