Binnen het bestuur van Melania ontstaan twee vacatures. De posities van voorzitter en van portefeuillehouder HR komen in 2022 vrij.

Marleen Cremers legt in mei de voorzittershamer neer om een wereldreis te gaan maken. In haar toelichting zegt ze: “Het gaat goed met Melania. Het gaat ook goed met mij. Ik voel me zeer verbonden met Melania. Toch heb ik besloten om binnenkort te stoppen met mijn taak als voorzitter.  De reden is dat ik mijn meisjesdroom hoop te gaan realiseren en volgend jaar op wereldreis ga – op de fiets. Samen met mijn man hopen we zowel Afrika, Azië als Latijns-Amerika aan te doen.”

Eliane Bavinck is -naar eigen zeggen- in een levensfase beland waarin er onvoldoende ruimte overblijft om het werk voor Melania erbij te kunnen blijven doen. Zij schreef: “Waar een deur sluit gaat een venster open. Ik heb besloten  te stoppen in het bestuur van Melania. Geen eenvoudige keuze, want ‘wow!’ wat een mooie toegewijde professionele groep mensen. En wat een belangrijk doel, dat me echt persoonlijk aan het hart gaat.

We weten dat Melania een vrijwilligersorganisatie is en dat mensen komen en gaan. Nu al willen we Marleen en Eliane uit de grond van ons hart danken voor hun bijdrage aan het werk. En we kijken uit naar opvolgers die -op hun  eigen wijze- bij gaan dragen om het werk voort te zetten.