Dit driejarige project van Maasai-vrouwen betreft het vetmesten van stiertjes en de verkoop ervan om voldoende geld te sparen om in vastgoed te investeren, winkeltjes die worden verhuurd en zo een gegarandeerd stabiel inkomen opleveren.

Het eerste jaar is volgens plan verlopen, in het tweede jaar heeft het project vertraging opgelopen door corona. Wel zijn er meer stiertjes gekocht dan gepland omdat de prijs vanwege corona laag was. Van de 10 stiertjes is er één overleden aan de East Coast Fever. De rest is met winst verkocht en dat geld is gebruikt voor de aankoop van 18 stiertjes en 9 geiten. De volgende verkoop is gepland voor oktober 2022. Het vee is verdeeld over vier huishoudens. 

East Coast Fever komt vaker voor. Het is redelijk goed te voorkomen door de beesten regelmatig te spuiten met aracides. Dit is een leerpunt.

De Maasai kennen geen individueel eigendom, maar alleen gemeenschapseigendommen. Dat houdt in dat daarmee verdiend geld van de gemeenschap is.  De 58 vrouwen hebben een goede samenwerking als groep. Ze doen dingen waarvan mannen dachten dat zij dat niet konden doen. Zo maken zo een statement naar de gemeenschap: wij vrouwen kunnen ook bezit en beheer hebben over eigendom.