Vandaag 50 km gefietst en 600 meter geklommen. De wegen zijn prima, met soms een -forse- kuil.

Prachtig in het groen, mooie vogels en op de weg kijk je ook je ogen uit. Ongelofelijk wat je allemaal op een fiets of brommer mee kunt nemen: pallets, 9 kratten bier, meterslange kachelpijpen en zelfs een keukenblok. En steeds worden we enthousiast en hartelijk begroet: “courage!!’

‘s Middags een nog hartelijker ontvangst, met zang en dans, door drie in 2020 gesponsorde vrouwengroepen. Een gezamenlijk project van Malania (met de focus op economische zelfstandigheid) en Sevota (focus op traumaverwerking).

We hebben samples van hun oogst gezien en een toelichting gekregen op hun zaken. Verreweg het meest indrukwekkend om te horen was hoe zij -allen zwaar getroffen door de genocide- troost en kracht vonden bij elkaar, maar ook een vorm van zakelijke samenwerking. Hele krachtige verhalen.

Daarna, via een bezoek aan het paleis van de koning, van leem en riet, en de koninklijke koeien, naar het hotel. Hier stond de burgemeester -met een gevolg- ons op te wachten. Kennis gemaakt en op de foto. Het was een bijzondere dag!