Vanochtend vroeg eerst foto’s maken van de fantastische uitzichten vanuit de Kigabe Eco Lodge. Daarna een ontbijt buiten met uitzicht op de omringende theeplantages. Op het terrein was een plukster bezig om thee te plukken.

Daarna zijn we weer op de fietsen gestapt . Vandaag zijn we dwars door het Nyunge National Park gefietst. Het is een tropisch regenwoud. De weg slingert er dwars doorheen, heuvel op, heuvel af. Op de flanken van de heuvels/bergen, hoor je alleen het geluid van je eigen raspende ademhaling en de lokroep van de Roepi-Roepi vogel, die je niet ziet vanwege het dichte bladerdek…. We zien Eucalyptusbomen, manshoge ficussen, varens, lianen en uit de kluiten gewassen kamerplanten. Langs de kanten van de weg, springen zo nu en dan witzwarte Colobusapen tevoorschijn en meteen weer terug de jungle in. De uitzichten wisselen bij elke bocht! Het is fenomenaal!

En gelukkig mogen we ook zo nu dan afdalen, wat een opluchting! Na 53 km en 900 hoogtemeters zijn we uit het park. We passeren dan nog een aantal enorme theeplantages en na 58 km stappen we in de bus en rijden naar een luxe hotel, Ishara Beach Motel, gelegen aan het Kivumeer. Hier weer een prachtig uitzicht en even lekker bijkomen.