De laatste fietsdag vandaag. We hebben vandaag maar liefst 87 km en 1154 hoogtemeters afgelegd. Dat brengt de totale afstand op 450 km, en de totale hoogtemeters op 6.672 m. Rwanda is met recht het land van 1000 hills.

De laatste etappe naar ons verblijf van vandaag, Eco Rhino Lodge, ging nog even een pittige 4 km omhoog. Maar we zijn er gekomen! De stops onderweg waren redelijk rustig, met beperkt publiek. Tussen de middag een heerlijke lunch in een echt restaurant in Kayonza.

Daar ondergingen we nog een snelle extra COVID test in de plaatselijke kliniek, omdat we morgen op safari gaan in Akagera National Park.

Onderweg weer gezien hoe mensen indrukwekkende hoeveelheden van vanalles op de fiets of op het hoofd vervoeren. Ook hebben we afscheid genomen van chauffeur Hamada en mecanicien Desire, die met de fietsen weer teruggaan naar Kigali. En gelukkig hebben we weer wat kado’s kunnen recyclen, van de mand met sorghum, kool en fruit voor Hamada tot fietsaccessoires voor Desire.

Nu zitten we onder een prachtige sterrenhemel, met geluid van de krekels op de achtergrond en uitzicht over Akagera. Sprookjesachtig einde van de dag!