De laatste dag. De zon steekt al hoog boven het meer uit als we genieten van ons ontbijtje van vers fruit, eitje en pancake op het terras in de lodge. Na een laatste blik op het fenomenale uitzicht stappen we de bus in.

In een goed restaurant in Kigali hebben we een feestelijke lunch met Godelieve, voorzitter van Sevota en onze steun en toeverlaat tijdens de reis Noel en zijn vrouw Odette. Hier spreekt Godelieve over het belang van solidariteit onder vrouwen en dankt ons voor onze komst. Ze hoopt dat we over drie jaar weer komen om het dertigjarig bestaan van Sevota mee te vieren.

Tot onze verrassing worden we vervolgens overladen met cadeaus: voor iedereen een gevlochten mand en schaal, gemaakt door een van de groepen die we hebben bezocht. Noël geeft iedereen een heel persoonlijke foto van een bijzonder moment tijdens de reis. Wat een prachtige foto’s! En voor het Melaniabestuur heeft hij een prachtig groepsportret.

Nagloeiend van alle cadeaus en warme woorden stappen we voor de laatste keer in de bus richting het hotel. Iedereen heeft dezelfde ervaring: we hebben de missie van Melania waargemaakt: ‘voor en door sterke vrouwen’.