In Tamil Nadu, India, financierden we in 2021 een project in Pallapatt. Onlangs kregen we de persoonlijke verhalen terug van vrouwen over wat hun eigen kleine onderneming gebracht heeft.

De lokale organisatie Tamil Nadu People Welfare Association (TAPWA) heeft deze vrouwen opgeleid en laten specialiseren in bloemsierkunst. Hiermee kunnen zij zich onderscheiden en een eigen niche-markt opbouwen in de bloemenhandel die in deze regio een bloeiende markt biedt.

 

Ik ben weduwe, 36 jaar, en heb één zoon van 16 jaar. Vijf jaar geleden verloor ik mijn man door een hartaanval. Het verzorgen van mijn gezin en familie was moeilijk tot ik hulp kreeg van Tapwa en Melania.

Met een startkapitaal ben ik samen met andere lokale vrouwen een onderneming begonnen in bloemen, bij de bushalte van het dorp. Dit bedrijf is winstgevend. Deze regio staat bekend om z’n bloementeelt. Het is de beste manier om veel te verdienen, nu bijna Rs.8000/per maand (98 euro).

Met dit inkomen kan ik mijn gezin onderhouden en schoolgeld betalen. Mijn zoon zit nu op de RC Hoger Middelbare school in Silukkuvarpatty.

Mrs. Sahayamary

Ik ben een alleenstaande moeder met vijf kinderen, een dochter (8 jaar) twee zonen (7 en 6 jaar) en nog een tweeling (meisjes van 3 jaar). Mijn man heeft mij verlaten.

Het leven als alleenstaande moeder is zwaar. Maar ik ben mijn eigen bloemenhandel begonnen en verkoop goed langs de rijkswegen in de buurt van het dorp. Ik verdien bijna Rs.8500/per maand (ruim 104 euro).

Mijn drie oudste kinderen gaan nu naar de basisschool in Rajathanikottai omdat ik het schoolgeld kan betalen.

Mrs. Nathiya