Eerder in de week reisden Marion, Marjo en Yvonne vanuit Nederland en Pia vanuit Engeland, naar Sharm el Sheikh in Egypte. Ze sturen inspirerende foto’s in de groepsapp.

In Noord- en Zuid Holland ging vanmorgen de wekker voor Veronique, Tanja, Ellen, Elske, Juliette, Ditteke, Karen en Caroline ergens tussen 4 en 5 uur om per auto, trein of taxi naar Schiphol te gaan. Daar heerste een onverwachte kalmte en al snel troffen we elkaar allemaal aan een tafel bij McDonalds vlak na de douane. Daar bleek Ditteke voor taartjes en slingers gezorgd te hebben omdat Caroline vandaag jarig is! Een geweldige start van onze spannende reis tezamen. We zijn nog wat onwennig maar er wel echt klaar voor. Werk en familie laten we los en we concentreren ons op wat voor ons ligt.

De vlucht van 4 uur 15 minuten, vertrok met enige vertraging maar verliep verder zonder incidenten.

Op het vliegveld van Sharm el Sheikh wacht Yaha ons en al onze bagage op. We rijden in hoog tempo richting onze eerste ervaring met de woestijn. Vijf herkauwende kamelen staren ons aan en we voelen dat onze reis nu echt is begonnen. We treffen Marion, onze reisbegeleidster, en de vrouwen die ons vooruit reisden. Zij zitten op wat kleden bij een open vuur alsof ze nooit iets anders hebben gedaan! We maken kennis met onze zes begeleiders, de Bedoeïenen Mohammed, Abdallah, Suleyman, Atif, Farajallah en ‘jonge’ Mohammed.

Nog wat zoekend naar hoe dingen te doen, rollen we bij de rotswand in het zand onze matjes en slaapspullen uit en verzamelen daarna voor onze eerste maaltijd, zittend op de kleden bij het vuur.

De nacht valt snel, de maan is bijna vol en de sterren beginnen te schitteren -de magie is er… -onze eerste nacht onder de sterren in de Sinaï.