Ontvangen verslag van het project: Naai- en borduuratelier, Katunga, Kenia:

Onze groep heeft 27 leden, allen weduwen van HIV/Aids besmette mannen of we zijn zelf besmet. Het doel van ons project was om met 15 leden een naaiatelier op te zetten zodat we een vast inkomen kregen waarmee we ons gezin konden onderhouden en kinderen naar school konden sturen. Alle gestelde doelen zijn gehaald. Alle leden zijn nu goed opgeleid en kunnen mooie kleren maken zoals jurken voor bruiloften en zelfs ook shirts voor politici. Maar het meeste inkomen krijgen we door het maken van schooluniformen en boodschappentassen. Dit alles geeft ons een mooi inkomen. Melania heeft dit mogelijk gemaakt. Met het Melania geldzijn naaimachines en stoffen gekocht. Alle leden hebben ook een training in ondernemen gevolgd. Vanwege de inkomsten zijn we nog meer gaan sparen, dat geld gebruiken we voor onderhoud en vervanging van machines en voor leningen aan leden. Alle groepsleden sparen om een eigen naaimachine te kunnen kopen om een eigen bedrijfje te kunnen opzetten, dat geeft ons een sterker gevoel van eigendom. En hierdoor kunnen we ook meer niet leden een training geven.
Bij de uitvoering bleek dat niet alle leden even snel leerden, sommigen hadden meer tijd nodig. Ook konden we in het begin geen kwalitatief goede schooluniformen leveren waardoor we in die tijd ook minder konden verkopen.
De groep naaisters die lid zijn is nog steeds 15, maar er zijn al 60 niet leden opgeleid. Van die 60 zijn er ook een paar die al een naaiwinkeltje zijn begonnen.

Ons groepsinkomen was in de laatste 12 maanden Euro 7.650, waarvan Euro 7.570 winst, elk van de 15 deelneemsters verdiende Euro 500. De productie kosten waren en blijven laag. De mensen die iets willen laten naaien brengen hun eigen stof mee, ook de leerlingen.