Niet voor het eerst gaat de AFAS Foundation Melaniaprojecten in El Salvador financieren. Deze keer betreft het een timmerwerkplaats in het kanton Santa Rosa Arriba, in het department la Libertad, waarvoor een schaafmachine aangeschaft wordt en trainingen volgen, een electrische maïsmolen voor twintig vrouwen ten behoeve van de productie van maïsmeel voor tortillas in het dorp Las Lomas de Arcatao, en hoopgevende weerbaarheids- en ondernemerschapstrainingen in Mejicanos.

De AFAS Foundation stelt geld ter beschikking voor projecten over de hele wereld. Ze ondersteunt projecten binnen de gebieden: gezondheid, onderwijs en de samenleving. Zoals ze dat gewend is, gebeurt dat op een innovatieve en transparante manier. De AFAS Foundation zorgt nationaal en internationaal voor een (grote) impact.

Ze vindt de Melaniaprojecten leuk omdat ze concreet zijn, een grote impact hebben en echt het verschil maken. En omdat het duurzame initiatieven zijn die na financiële steun zelfstandig verder kunnen. AFAS Foundation gaat graag langdurige partnerschappen aan en wil op die manier in een gebied/land de impact vergroten. Via Melania kunnen ze impact maken in El Salvador en daar willen ze graag samen met ons op blijven focussen.