Dag 3 – Zo de eerste 10 km zit erop wat een ervaring! We komen ogen en oren te kort! We fietsen door dorpjes met geiten, hutjes, koeien, kippen en er wordt gekookt, gewassen, gelachen en gezwaaid. We stoppen bij een jongensschool. Onze gids is eigenlijk een docent van de school en vertelt over alle goden en mythes… -te veel om te onthouden.

Onze fietstocht gaat verder over een brug, maar de verkeersdrukte neemt toe en we besluiten terug te gaan. Dan hebben we onze eerste lekke band. Onze gids levert zijn fiets in en gaat zelf verder achterop een brommer, met de kapotte fiets op zijn schoot. Tapwa en onze gids zijn zorgzaam en enthousiast.

We brengen een bezoek aan een tempel en nemen wat foto ‘s. Terug in Kattaikkuttu staat het ontbijt klaar.

Daarna nemen we afscheid van Kattaikkuttu en reizen naar Kanchipuram waar we een tempel en een zijdefabriek bezoeken. We zien hoe de zijde geweven wordt en aansluitend kopen we nog iets in de shop.

Terwijl we door de stad rijden  zien we veel  van de gekte in de stad. Na een rit van een uur, gaan we lunchen bij een kerk. Daar staan ook nieuwe fietsen voor ons klaar die er een stuk beter uitzien. Na de lunch gaan we eindelijk in onze Melaniashirts on tour. Als het begint te schemeren, stoppen we omdat het te gevaarlijk is om verder te fietsen.

Het is helemaal donker als we aankomen in Alice Paradice, ons hotel in Mamallapuran aan de kust. We gaan zo nog naar een full moon party op het strand… -wat kan een mens nog meer wensen?!