Dag 4 – Om 06.30 uur gaat de wekker en om ongeveer 08.00 uur stappen we op de fiets. Op naar de eerste bezienswaardigheid van vandaag: de archeologische site Mahabalipuram. Het bestaat uit een groep van zeer oude granieten monumenten. Onze tolk en fietsgids vertelt, aangevuld door onze chauffeur, van alles. Het is interessant en we zijn blij dat we dit onderdeel van het programma toch niet hebben geschrapt.

Daarna fietsen we weer een stukje door de stad en bezoeken een tempel. Fietsen door de stad is een belevenis, afstappen evenzeer. We worden meteen belaagd door Indiërs die in allerlei samenstellingen met ons op de foto willen. Na het bezoek aan de tempel staat er een cameraploeg van de lokale televisie en geeft Caroline een wervend interview. Vervolgens weer terug naar het hotel voor het tweede ontbijt. Wie dacht af te vallen, komt bedrogen uit: er staan twee ontbijten, een lunch en avondeten op het programma… -en lekker!

Na het ontbijt gaan we op weg naar Pundicherry, onze eindbestemming voor vandaag. We kiezen de weg langs de kust want die lijkt ons het mooist. Maar na 2 km komen we bij een groot hek en mannen in uniform die zeggen dat we niet verder mogen. Dus keren we onverrichter zake terug om de gewone route te rijden.

Het is bijzonder om in India te fietsen maar ook erg druk en het landschap is niet echt mooi. Wel wordt na 35 km een prachtige plek onder de palmbomen gevonden waar we lunchen. Het duurt wel even voor het eten is bereid in de foodtruck, want ’10 minuten’ betekent doorgaans ruim een uur. Maar het is het wachten weer waard!

Vervolgens fietsen we verder naar Pondicherry waar we twee nachten slapen in een villa. We hebben een bed en een keuken met ijskast, dus ons onderweg aangeschafte bier en witte wijn kan gekoeld worden genuttigd.

Over de fietstocht er naartoe: we fietsen in wisselende samenstelling, Caroline en Astrid zijn de winnaars van de dag. Het laatste stuk is het donker en dan zitten we allemaal in het busje. Na een lange en gezellige avond met diner om 22.30 uur, gaan we om 23.30 uur naar bed. Heel veel indrukken rijker.