Dag 5 – Vanmorgen mochten we een beetje uitslapen en gingen we pas om 8.30 ontbijten. Debby en Monique nemen de Indiase gewoontes al aardig over en komen standaard wat later dan de afgesproken tijd. Maar ach, we zijn India, dus wat maakt het uit.

Ook al hadden we gisteren al met elkaar afgesproken wat we vandaag wilden doen, toch volgde er nog een heftig overleg. Maar na een lekker ontbijt -de meesten van ons houden het bij toast- stappen we op de fiets richting Pondicherry. Dat is echt een hele onderneming! Dat verkeer! Alles rijdt, fietst, loopt en bromt langs elkaar heen en soms komt er ook nog een brommer van de verkeerde kant. Stiekem best een beetje eng. Maar wat een indrukken weer. Er gebeurt van alles langs de weg, er is zoveel te zien, dit is echt het leven van India.

Uiteindelijk komen we met z’n allen veilig aan bij de boulevard van Pondicherry met een mooi uitzicht over de zee. We vinden een tentje aan het strand waar ze ‘echte’ koffie hebben, heel fijn voor de liefhebbers onder ons.

Daarna op de fiets naar de Gouden Tempel. Dit is een mooie, kleurrijke tempel. Wel bijzonder dat we onze schoenen al aan het begin van de straat uit moeten doen en op onze sokken/blote voeten over straat gaan. We worden overvallen door verkopers met souvenirtjes.

Na dit bezoek fietsen we terug naar ons appartement. Nu we wat meer gewend zijn aan de drukte, verloopt dit soepeler. Onderweg stoppen we bij een fruitkraampje om wat lekker fruit te kopen.

Na de lunch volgt een relax-programma aan het strand. We zouden met een bootje naar een eiland varen waar we konden zwemmen. Eenmaal aangekomen is er geen bootje en geen eiland, maar wel een strand. Na overleg of we wel/niet konden zwemmen, gaan we toch het strand op. Alsnog is het niet duidelijk waar we wel en niet mogen zwemmen, maar uiteindelijk kunnen we toch het water in.

De zee is heerlijk en het is gewoon lekker om nu even niks te doen. We hebben een druk programma en dit is een heerlijke break. Als we uitgezwommen zijn, drinken we gezellig een biertje met elkaar. Opnieuw een topdag!