Dag 1 en 2 – De sponsorfietstocht in India is begonnen. Caroline, Gea, Margot en Monique H. poseren na de incheck enthousiaste met de zonnekleppen-met-logo. We hebben verschillende vluchten. Monique I. en Debby vliegen via Quatar, Hanne, Astrid en Emelie via Frankfurt.

Vandaag om 12.00 uur is de groep compleet. Vanaf het vliegveld van Chennai, vertrekken we met onze eigen bus richting Pammal. Mevrouw Silvi Pandiselvi en haar man van de stichting Tapwa, verwelkomden ons.

In de bus is een grote container met drinkwater en de airconditioning staat aan. Vermoeid van de reis en het tijdverschil, zien we het India van 2023 aan ons voorbijtrekken. Arm en vies, honden en koeien, dames in kleurrijke kleding, mannen op scooters en huizen die doormidden zijn gehakt om een nieuwe weg aan te kunnen leggen…

Het eerste adres waar we slapen is een oud schoolgebouw dat nu in gebruik is als performing & artproject ‘Kattaikkuttu Theater’. Het is opgericht door de Nederlandse Hanne de Bruijn en haar Indiase partner. Het heeft het doel om vrouwen op te leiden tot performer… -niet makkelijk in de patriarchale Indiase maatschappij. We krijgen een hartelijk welkom en warme lunch.

Aansluitend misschien wel het belangrijkste programmaonderdeel van de dag: het testen van de mountainbikes. Helaas! De fietsen lijken minstens twee jaar niet gebruikt en zijn zeker niet rijklaar. Een mechanicus uit een naburige dorp komt met (naaimachine)olie en wat gereedschap om de fietsen een opknapbeurt te geven. Morgen zullen we zien of dat geholpen heeft.

In de avond krijgen we een theatervoorstelling van de school te zien. Niet alles is even goed te begrijpen maar het ziet er allemaal prachtig uit.