Matokeo Halisi Development Group (MHDG), is begonnen met 20 leden, arme, HIV positieve weduwen en alleenstaande moeders, die slecht opgeleid waren en daardoor nauwelijks werk konden vinden. Om wat te verdienen zijn de vrouwen een kippenhouderij begonnen met lokale kippen: het uitbroeden van eieren, verkoop van kuikentjes en jonge kippen. Naast het genereren van een vast inkomen had het project ook als doel dat na twee jaar elk lid een eigen bedrijfje heeft. Melania heeft de groep geholpen met de financiering van een broedmachine. Zelf hebben ze de training betaald, de bouw van de kippenstal en de aankoop van 100 legkippen.

Alle leden hebben nu, twee jaar later, een vast inkomen uit het groepsbedrijf van 35 tot 105 euro per maand. De totale inkomsten per vrouw zijn moeilijk aan te geven omdat ze allemaal nu ook eigen (kippen)bedrijfjes hebben waarmee verdiend wordt. Die inkomsten worden niet door de groep geregistreerd.

Niet alles verliep vlekkeloos. Een aantal kippen stierf door onbekende oorzaak, terwijl ze toch gevaccineerd waren. Dat heeft het goede resultaat gelukkig niet beïnvloed. Niet alleen de inkomsten zijn een positief gevolg van het project, ook de voeding van de gezinnen is erop vooruitgegaan omdat er vlees en eieren op het menu zijn gekomen. Of ook andere vrouwen in het dorp met het houden van kippen zijn begonnen, wordt niet aangegeven.

De laatste 12 maanden is er met het groepsbedrijf 8.500 euro verdiend. Productiekosten 1.050 euro en 350 euro gespaard. Dit geld is nog niet gebruikt voor onderhoud omdat dit niet nodig was. Volgens afspraak is het gespaarde geld uitgeleend aan de leden volgens het Table banking systeem. In dat system spaart elk groepslid elke maand een vast bedrag. Het totaal gespaarde bedrag van die maand wordt aan een lid toegekend. Iedereen komt aan de beurt. De groep bepaalt alles. Het geleende bedrag is door de vrouwen o.a. gebruikt om schoolgeld te betalen, een nieuw huis te bouwen en opzet van een eigen kippenbedrijfje.

Omdat alles zo goed verloopt gaat MHDG als groep en de leden individueel door met het houden van lokale kippen. Het plan is om dit de komende jaren uit te breiden zodat MHDG aan supermarkten kan leveren maar vooral ook een van de betere duurzame en winstgevende bedrijven te worden.