Met ondersteuning van Melania en AFAS Foundation zijn 23 vrouwen erin geslaagd om met hout te leren werken. Deze voorbeeldige vrouwen zijn moeders, huisvrouwen, dochters, echtgenotes en nu leven van dag tot dag met hout en hamer. Ze hebben de traditionele vrouwenberoepen achter zich gelaten en zijn nu zelfverzekerd en trots omdat ze nu als timmervrouwen een duurzame bron van inkomsten hebben. Zij willen blijven groeien als individu, als kleine onderneemsters, en ze willen een waardig leven voor zichzelf en hun gezin.

Ze voelen zich gesterkt omdat ze hun rechten als vrouw beter hebben leren kennen, het recht om vrij van geweld te leven en omdat ze nu betere kansen hebben om financieel onafhankelijk te zijn.

Zij zijn erg dankbaar voor het vertrouwen van Melania in hun initiatief. Ze zullen ons op de hoogte houden van de voortgang van hun toekomstplannen. Sommigen van hen zijn van plan om een timmerwerkplaats samen met familieleden te beginnen, anderen willen hun krachten bundelen met andere vrouwelijke timmerlieden. En sommigen willen in loondienst werken.  Melania wenst hen veel succes!