In dit project met 36 vrouwen uit kansarme gezinnen in de achterstandswijken van Mejicanos, worden op professionele wijze piñatas gemaakt. Omdat het een traditioneel en populair product is, is er veel vraag naar. Professioneel betekent dat ze grote bestellingen kunnen verwerken -er worden dan extra vrouwen ingehuurd- en deelnemen aan beurzen. De basisprincipes van economische activiteiten, omzet en winst, kwaliteit en groei, hebben ze zich eigen kunnen maken dankzij de financiële steun van Melania en begeleiding door een lokale NGO.

Maar ook de empowermentworkshops zijn van groot belang voor de vrouwen. Ze hebben geleerd de waarden van samenwerken te omarmen, weten zich te organiseren rondom hun economische activiteit en hebben hun waarden van eerlijkheid en gemeenschappelijk belang versterkt.

Elke piñata die ze produceren en verkopen is meer dan alleen een decoratief artikel. Het is een symbool van hun harde werk, creativiteit en vastberadenheid. Op de foto’s laten ze hun enthousiasme zien tijdens de workshops. En met trots tonen ze hun piñatas.