Omdat hevige overstromingen een groot deel van de bevolking getroffen heeft, was het moeilijk om deelneemsters te selecteren voor dit project (AZ-PA-02). Er waren zoveel noden! Ook was het moeilijk om de vrouwen te organiseren omdat mannen alles controleren en regelen. Van hun kant was er tegenwerking omdat vrouwen vee gingen houden. Dankzij hulp van de hele gemeenschap was AWARE in staat dit probleem op te lossen. De groep deelneemsters is 30 en volgend jaar worden er 10 nieuwe leden aangenomen.

Het project wordt na voltooiing voortgezet doordat elk lid een jong beest zal doorgeven aan een nieuw lid. Er is veel belangstelling van andere vrouwen in de gemeenschap die ook begonnen zijn met het houden van klein vee. Het inkomen van de families die aan het project deelnemen is toegenomen. Elke vrouw heeft 6,60 euro per maand verdiend. Voor een jaar komt dat op 80 euro. De verwachting is dat de inkomsten geleidelijk zullen groeien. Maar het project levert de deelneemsters ook op dat het menu verbeterd is met geitenmelk en eieren.

Alle door het project gestelde doelen zijn volgens planning bereikt. Er zijn geen aanpassingen nodig geweest. De 30 plattelandsvrouwen hebben Self-Help Groups (SHGs) gevormd en zijn zelfvoorzienend door het houden van vee. De deelneemsters hebben geleerd goed voor hun beesten te zorgen. Het vee in het dorp is nu gezond en hetzelfde geldt voor de dieren die AWARE geleverd heeft. Hierdoor is de melkproductie toegenomen. AWARE heeft de deelneemsters voor het project geselecteerd. Die vrouwen hebben via Melania allemaal 2 geiten en 10 kippen gekregen. Wat niet zelf geconsumeerd wordt, wordt op de markt verkocht. AWARE heeft gezorgd dat de dieren op tijd gevaccineerd zijn. Er is een netwerk gevormd door de vrouwen en de sectie Veehouderij van de overheid om de vaccinaties te regelen.

Het afgelopen jaar heeft AWARE in het projectgebied ook een school gestart voor arme kinderen. De keuze voor onderwijs is gemaakt omdat dat de belangrijkste activiteit van AWARE is.