Beschrijving

Twintig vrouwelijke boeren (van Dalit en de meest lage kasten) uit de dorpen Thalinji en Pathiripatti zijn geselecteerd om in het project deel te nemen. Alle vrouwen hebben zelf land, dit is wel minder dan 1 hectare. Ze zullen zich gedurende twee dagen oriënteren op de projectdetails, de doelen en de verwachte resultaten van het project zodat zij voorbereid zijn op wat er van hen verwacht wordt. Daarna zullen ze vijf dagen intensieve en vervolgtraining ondergaan in samenwerking met het nabijgelegen Krishi Vigyna Kendra (Farmers Education Centre), inclusief een velddemonstratie waarbij de vrouwen de biologische tuinbouw, bodem- en waterbeheer, productie en toepassing van biologische landbouwproductiemiddelen, kruidenpesticiden, tonica van gewassen, traditionele bestrijding van plagen en insecten, oogsten, onkruidbeheer en marketing zullen leren.

Alle twintig vrouwelijke boeren zullen een bedrag ontvangen om zaden van tomaten, aubergine, pepers, uien en ladyvingers te kopen. Ze zullen steun krijgen om hun land twee keer te bewerken, om hun land klaar te maken voor de teelt, compost en ongediertecompost.

De vrouwen zullen traditionele methoden van landbouwtechnieken en -methoden toepassen en gewassen telen met de beperkte waterbronnen die ze hebben. Ze zullen in zestig dagen de biologische landbouwproducten kunnen oogsten en de groenten op de markt kunnen te verkopen (klein deel mogen zij houden voor eigen gezin). Bodemvruchtbaarheid en de rijkdom van hun bodem zullen gedurende maanden en jaren groeien door middel van de ecologische werkwijze, welke zorgt voor goede producten van hun land en een stabiel inkomen zonder afhankelijk te zijn van externe factoren zoals klimaatsverandering of leningen bij een bank en mogelijke schulden.

Geld nodig voor:

Training, zaaigoed en compost.

Waar: Kulithalai Taluk, Tamil Nadu, India
Gevraagd bedrag: 2.455 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AZ- IN -43

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Activiteiten

Twintig vrouwen krijgen een lening en training zodat zij in een jaar tijd de mogelijkheden en middelen hebben om op ecologische wijze biologische gewassen kunnen verbouwen, oogsten en verkopen en zo een stabiel inkomen genereren zonder afhankelijk te zijn van externe factoren en/of in de financiële problemen te komen.

Achtergrond

Snekithi wil zich inzetten voor vrouwelijke boeren voor wie het steeds lastiger word om zelf groenten te verbouwen in verband met klimaatsverandering en concurrentie van grotere bedrijven. Zij zijn eigenlijk verplicht om leningen aan te gaan bij de bank om zich van juiste materialen en middelen te kunnen voorzien maar wanneer de oogst mislukt / minder oplevert komen zij in financiële problemen. Het verbouwen van groenten kost vaak ook veel gebruik in water, dit project wil vrouwelijke boeren minder afhankelijk maken van dergelijke externe factoren door in te zetten op ecologische landbouw en het telen van biologische gewassen welke weinig water nodig hebben om geoogst te kunnen worden en een goede kwaliteit groenten opleveren. In overleg met dorpsbewoners zullen twintig vrouwen tuinbouwgewassen die bestand zijn tegen de droge en lokale omstandigheden verbouwen en oogsten met behulp van biologische landbouwmethoden en -methoden. Deze manier van werken zal in der loop der tijd leiden tot de verbetering van de bodemvruchtbaarheid, de opbrengsten zullen jaar na jaar worden verhoogd, hoewel het in het eerste jaar een uitdaging kan zijn, het zal beter zijn in het tweede jaar, omdat de grond meer tijd heeft gehad om naar biologische landbouwproductiemiddelen over te schakelen. Zo wordt er voorkomen dat de vrouwen in de val lopen van schulden het vergroot de zelfredzaamheid en duurzaamheid.

Aanvrager

Snekithi Charitable Trust

Type organisatie: NGO

Opbouw van de kosten:
  • 300 euro – training
  • 1.950 euro – zaai- en plantgoed
  • 480 euro – administratie en begeleiding

Eigen bijdrage: 275 euro

Gevraagd bedrag: 2.455 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project.

Adoptie

Dit project is geadopteerd door: Melania groep Hilvarenbeek