Beschrijving

Mujeres Unidas Por Ecuador Machala (MUPEM) is een basisgroep van 6 kansarme vrouwen uit Machala, Ecuador. Door middel van het project willen de vrouwen inkomsten genereren door het produceren van stoffen boodschappentassen en mondkapjes en deze op de lokale markt te verkopen. Hiermee denken ze ook een bijdrage te leveren aan het milieu door het verminderen van het gebruik van plastic wegwerptasjes en aan de bestrijding van de Corona crisis doordat ze mensen goedkope mondkapjes kunnen aanbieden.

De groep wordt ondersteund door een lokale vrouwenorganisatie (ASOLIDER) met een gratis cursus in boekhouden en marketing.

Geld nodig voor:

Het kopen van een naaimachine en materialen (o.a. stof) om stoffen boodschappentassen en mondkapjes te maken.

Waar: Machala, Ecuador
Gevraagd bedrag: 1.799 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-EC-12

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Achtergrond

Machala is een stad in het zuidwesten van Ecuador, in het kanton Machala. Het is de hoofdstad van de provincie El Oro. Het betreft 6 vrouwen uit het arme gedeelte van de stad. Machala is een belangrijke landbouw regio en centrum voor koffie, bananen en cacao. Machala heeft 230.000 inwoners. En groot percentage van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De vrouwen werken op dit moment in de informele sector en verkopen diverse producten als bijvoorbeeld brood, eten en soms ook kleding. De vrouwen kennen elkaar al een lange tijd.

Aanvrager

Mujeres Unidas Por Ecuador Machala

Type organisatie: Basisgroep

Opbouw van de kosten:

Totale kosten: 2.394

Eigen bijdrage: 595 euro

Gevraagd bedrag: 1.799 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project

Adoptie

Dit project is geadopteerd door:

Geadopteerd door mw. Brokking