Handgemaakte souvenirs uit Bali

Beschrijving

Op het eiland Bali zijn er veel dingen te beleven: van vulkaan beklimmen tot snorkelen in de oceaan. Het eiland wordt vaak gezien als een tropisch paradijs, maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat een groot deel van de bevolking op Bali in armoede leeft.

Veertig vrouwen van een lokaal Balinees Dorp: Tianyar Barat Village en omgeving krijgen de kans om hun soft skills tot een hoger niveau te brengen zodat zij deze vaardigheden goed kunnen gebruiken om eigen producten te maken. Zij zullen een training krijgen om handgemaakte souvenirs, palm suiker en huisdecoratie te maken. Deze producten worden dan verkocht zodat de lokale vrouwen uit deze dorpen een eigen inkomen kunnen opbouwen.

De vrouwen zullen begeleiding krijgen met het verkopen van de zelfgemaakte producten. De organisatie heeft banden met verschillende (online) Indonesische verkooppunten – deze online verkooppunten zijn een van de grootste in Indonesië. Hierdoor bereiken hun producten een groter publiek.

Geld nodig voor:

Een productielijn voor palmsuiker, handgereedschap en training.

Waar: Tianyar Barat Village, Bali, Indonesië
Gevraagd bedrag: 4.997 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AZ-INDO-1

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Activiteiten

Het project  gaat vrouwen in kleine dorpjes op Bali trainen om verschillende souvenirs, afstudeercadeautjes en palmsuiker te maken. Nadat de vrouwen hebben geleerd om deze producten te maken, zullen zij deze zelfgemaakte producten ook leren verkopen. Dit zal de vrouwen in de dorpen helpen om (extra) inkomen te generen. 

Er zijn meerdere banden met verschillende (online) Indonesische verkooppunten – deze online verkooppunten zijn een van de grootste in Indonesië.  Hierdoor kunnen de vrouwen een groter publiek bereiken met hun producten.

Achtergrond

De lokale bevolking, met name de vrouwen van Balinese dorpjes, heeft  een laag inkomen als gevolg van een gebrek aan banencreatie in het dorp. Vaak hebben de dorpen in Bali veel natuurlijke middelen, maar het ontbreekt nog het benodigde stukje vaardigheid om hier goed gebruik van te maken.

De groep Cilota Bali zet zich in om de lokale bevolking, met name de vrouwen van deze dorpjes te helpen om hun soft skills te verbeteren. Cilota Bali is gebasseerd op een Balinese filosofie: Tri Hita Karana. Deze filosofie heeft drie uitgangspunten: Parhyangan, Pawongan en Palemahan. De leden van Cilota Bali geloven dat het belangrijk is om een harmonieus leven met God, de mensen en de omgeving.

De organisatie implementeert deze filosofie door de lokale culturen te perseveren, baan kansen te creëren en te geven aan lokale vrouwen en jongeren, het recyclen van huishoudelijk afval en het optimaliseren van de natuurlijke hulpbronnen van dorpen om zo unieke en milieuvriendelijke souvenirs, huisdecoraties en palmsuiker te maken.

 

Aanvrager

Cilota Bali

Type organisatie: vrouwengroep

Opbouw van de kosten:
  • 3.760 euro – productielijn palmsuiker
  • 1.060 euro – handgereedschap
  • 457 euro – training
  • 85 euro – transport
  • 57 euro – overige kosten

Eigen bijdrage: 430 euro

Gevraagd bedrag: 4.997 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project

Adoptie

Dit project is gefinancierd met bijdragen van Stichting Mundo Crastino Meliori, Stichting Cristine en individuele donateurs.