Beschrijving

Chilipoeder en bloem worden, vooral op het platteland van India, dagelijks geconsumeerd. Met het opzetten van een op zonne-energie functionerende verwerkingseenheid voor het malen van chili en tarwe, kan de door EFFORT voorgedragen vrouwengroep deze grondstoffen zelf malen in hun dorp, Martur. Ze hoeven niet langer vier kilometer te reizen en te betalen voor de verwerking. Bovendien kunnen ze lokaal hun productie commercieel aanbieden.

De projectgroep bestaat uit dertig vrouwen waaronder negen weduwen. Het zijn seizoenarbeiders op het land en buiten het seizoen hebben ze geen inkomsten. Dit project helpt hen om inkomen te genereren. In de nabije toekomst hoopt de organisatie ook chili en tarwe in te kopen, te verwerken en te verkopen aan winkels en hotels. 

De vrouwen zullen om de beurt werken in de maalderij. Per dag zijn er vijf van hen aanwezig om hun eigen producten te malen en, tegen betaling, die van hun dorpsgenoten. Omdat deze molen op zonne-energie werkt, zijn ze niet afhankelijk van de elektriciteitscentrale. Dit project draagt daarom ook bij aan het milieu.

Geld nodig voor:

Een complete productielijn op zonne-energie voor het malen van graan en specerijen.

Waar: Martur, Andhra Pradesh, India
Gevraagd bedrag: 5.025 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AZ-IN-56

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Achtergrond

Landbouw is de belangrijkste bron van inkomsten in Andhra Pradesh. Rijsttabakkatoenpepers en suikerriet zijn de belangrijkste gewassen.

Seizoenarbeid is een onzekere en onregelmatige bron van inkomsten.

Aanvrager

EFFORT

Type organisatie: NGO

Opbouw van de kosten:
  • 2.780 euro – productielijn maalderij
  • 1.855 euro – zonnepanelen en energie-opslag
  • 925 euro – training

Eigen bijdrage: 530 euro

Gevraagd bedrag: 5.025 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project.

Adoptie

Dit project wordt gerealiseerd met behulp van een vermogingsfonds.