Konijnen om het verschil te maken

Beschrijving

Konijnen en geitenvlees zijn populaire producten op de Zuid-Indiase markt. Voor dit project zullen 40 vrouwen van het Indiase dorpje Endal, konijnen fokken zodat zij dit ook kunnen verkopen op de markt. De vrouwen zullen de konijnen krijgen als een gift. Een dierenarts zal op een vrijwillige basis de vrouwen gaan opleiden zodat de vrouwen leren te zorgen voor de konijnen. Daarnaast zal er een lokale projectcoördinator bij de vrouwen betrokken blijven om hen te ondersteunen bij het verkoop van het konijnenvlees. De projectcoördinator zal de vrouwen ook opleiden in financiële vaardigheden zoals een eenvoudig boekhoudproces.

Geld nodig voor:

Diervriendelijke konijnenhokken, training en een eerste generatie fokkonijnen.

Waar: Tiruvannamalai. Tamilnuda, India
Gevraagd bedrag: 4.520 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AZ-IN-57

De voordelen van het starten van het fokken van konijnen, zijn het volgende voor de vrouwen:

  • Konijnenvlees wordt op de markt veel duurder dan ander vlees verkocht. Door konijnen te fokken kunnen de vrouwen een meer inkomen bijverdienen. Daarnaast hoeven ze zelf veel uit te geven voor konijnenvlees.
  • De vrouwen hebben niet veel ruimte nodig om de konijnen te onderhouden / te fokken. Zij zullen kooien krijgen die ze gemakkelijk kunnen plaatsen in hun achtertuin.
  • Het voornaamste voer voor de konijnen: Erithrina India Plant, zal in de buurt van de vrouwen worden verbouwd. Dit zal worden verbouwd op een leeg stukje grond dichtbij de lokale kerk. De vrouwen hoeven niet ver te zoeken voor konijnenvoer.

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Achtergrond

De vrouwen zijn dagloners en verdienen onregelmatig en niet veel. Hun positie ten opzichte van mannen, is ondergeschikt. Dit project zal hen helpen om een eigen inkomen te genereren en het verschil te maken.

Ongeveer 125 personen in de gemeenschap gaan van dit project profiteren.

Aanvrager

Community Development Programme Centre

Type organisatie: NGO

Opbouw van de kosten:

Totale projectkosten: 6.755 euro

Eigen bijdrage: 2.235 euro

Gevraagd bedrag: 4.520 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project.

Adoptie

Dit project is gefinancierd uit het Una-fonds.