Dhaka kledingproductie en accesoires

Beschrijving

De twintig vrouwen in dit project, hebben zich verzameld onder de naam Lali Gurans Dhaka Production Group. Met de productie van Dhaka kleding en accesoires, hopen ze hiermee een meer continue bestaanszekerheid op te bouwen. De vrouwen zijn laag opgeleid of hebben geen formele opleiding genoten. Zij behoren tot de armsten binnen de Gorkha provincie.

Zonder uitzondering is het erg moeilijk voor deze vrouwen om aan hun eerste levensbehoeften tegemoet te komen. Zij en hun families leven in grote armoede. Om hun Dhaka knitting business voort te zetten en meer economisch zelfstandigheid te veroveren, willen zij hun activiteiten uitbreiden. Zij willen sari’s, sal, handtassen en khada, jassen, portemonnees en andere kleine items maken om deze te verkopen. Dit zijn allemaal gevraagde producten in de provincie. Zij hebben hier zelfs al bestellingen voor liggen.

Om dit te leren en kunnen maken hebben zij een startkapitaal nodig. Dit kapitaal zal worden ingezet om materialen voor hun activiteiten aan te schaffen en een weefgetouw om de Dhaka stof te maken. Van de lokale organisatie Shree Swanra Integrated Community Development Centre krijgen zij een 7-daagse handelsopleiding en begeleiding in de startfase.  Ook krijgen ze een 15-daagse handwerktraining om hun capaciteiten te versterken.

Geld nodig voor:

Een weefgetouw, materialen, trainingen.

Waar: Ajirkot, Gorkha, Nepal
Gevraagd bedrag: 2.865 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AZ-NE-02

De te verwachten resultaten van dit project zijn:

 • 20 vrouwen (de meesten zijn van etnische minderheden, 2 van de Dalit gemeenschap, 1 is fysiek gehandicapt en enkelen zijn alleenstaande vrouwen) die hun capaciteit versterkt hebben met het maken van lokaal gewilde kleding en ander praktische artikelen.
 • Een verhoogde productie van de Dhaka cloth production
 • Een versterkt lokaal netwerk voor afzet van hun producten
 • Een versterkte kennis over en ervaring in het winstgevend continueren van hun activiteiten

  Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

  Achtergrond

  Ajirkot is een gemeente in de noordwestelijke provincie Gorkha, Nepal. Het gebied is ver afgelegen en bestaat uit hoge bergen. Het land is er erg droog, vaak steenachtig. Er kan nauwelijks landbouw bedreven worden. Het leven voor de dorpelingen en enkele boeren is hier zwaar. Het dagelijks bestaan van vrouwen is een continu gevecht om zichzelf en hun gezinnen te laten overleven. Het Human Development Index (HDI) cijfer is hier lager dan het gemiddelde in Nepal.

  Aanvrager

  Shree Swanra Integrated Community Development Center

  Type organisatie: NGO

  Opbouw van de kosten:
  • 930 euro – weefgetouw
  • 435 euro – materialen
  • 235 euro – transport
  • 1.245 euro – handelsopleiding
  • 1.090 euro – ambachtstraining

  Eigen bijdrage: 1.070 euro

  Gevraagd bedrag: 2.865 euro

  %

  Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

  Help dit project.

  Adoptie

  Dit project is gesponsord middels de Tour du Mont Blanc