Van seizoensarbeider naar tuinbouwondernemer

Beschrijving

Het hoofddoel van het project is om vrouwen op te leiden tot succesvolle tuinbouwondernemers zodat ze inkomsten kunnen generen en de families een gezond en veilig leven kunnen leiden. Omdat de vrouwen allen in een heuvelachtige gebied wonen, hebben ze allemaal een klein landbouwgebied van minder dan een hectare die ze kunnen gebruiken voor tuinbouw. Als ze een goede training volgen en begeleiding krijgen, kunnen ze hierdoor zeker zelf geld verdienen. Door de eerdere ervaring met landbouw is het vaak ook makkelijk voor ze om het te leren. Het vormt een duurzaam systeem omdat ze bij de start zaden krijgen en deze via de oogst weer opnieuw kunnen zaaien. In totaal over 3 jaar worden 75 vrouwen bij het project betrokken. 25 vrouwen per jaar volgen de trainingen en krijgen begeleiding.

Geld nodig voor:

Zaaigoed, ontginging, gereedschap en training.

Waar: Pachamalai Hills, Tamil Nadu, India
Gevraagd bedrag: 3.245 euro
Looptijd: 3 jaar
Projectnummer: AZ-IN-59

Activiteiten

 • Veld arrangementen (leren hoe de grond voor te bereiden)
 • Voorzien in groentezaden
 • Training over de groenten en hoe de zaden te planten
 • Training over hoe compost te bereiden (natuurlijke mest)
 • Training hoe te oogsten
 • Training over de markt, verkoop en hoe winst te behalen
 • Training over zelfredzaamheid, vrouwenkracht en ondernemerschap.
 • De NGO zorgt voor het verkoopproces zodat ze niet zelf op zoek hoeven naar een verkoper

In totaal krijgen de vrouwen 5 dagen training en zullen ze onder begeleiding zelf aan de slag gaan. De trainer en de organisatieleden van de NGO zullen vaak het proces bezoeken, controleren en de vrouwen op alle mogelijke manieren ondersteunen tot de eerste oogst geoogst is. Dan zullen ze een follow-up aanbieden als ze dat nodig hebben. Het project kan op zichzelf blijven staan, terwijl het proces roteert.

 

Verwacht resultaat

Het project heeft veel kans van slagen, aangezien het werk al eerder door de vrouwen is ervaren. Ze kunnen de technieken gemakkelijk leren. Door dit tuinbouwproject verdienen ze geld, maken ze winst die als investering voor de volgende oogst fungeert en krijgen ze groenten voor hun dagelijkse voedsel. Binnen 6 maanden kunnen ze hun eigen inkomen verwachten. De winst gebruiken ze om opnieuw te investeren en zo het proces verder te laten lopen.

  Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

  Achtergrond

  De stammen in Pachamalai Hills worden geconfronteerd met enorme problemen om in hun dagelijkse behoeften te voorzien. Vroeger werkten veel vrouwen in de landbouw. Ze planten sorghum, tarwe, gierst en peulvruchten. Ze verkochten dat aan de dagelijkse groothandel waardoor ze weinig winst hadden en vaak te maken met criminele marketeers. Door de lage inkomsten zijn ze gestopt met het landbouwwerk en in de industrie en fabrieken in de heuvels gaan werken. De mannen migreerden vaak naar grotere steden om werk te zoeken. Nu, als gevolg van deze COVID Pandemic lockdown, zijn ook de industrieën en fabrieken gesloten. Beiden verdienen sinds de crisis vaak te weinig om te voldoen aan de kosten voor onderdak en voedsel. Dit geeft veel problemen en veroorzaakt armoede. Het zijn zware omstandigheden die veel leed veroorzaken.

  Aanvrager

  Women Action Group

  Type organisatie: NGO

  Opbouw van de kosten:

  Totale projectkosten: 3.955 euro

  Eigen bijdrage: 705 euro

  Gevraagd bedrag: 3.250 euro

  %

  Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

  Help dit project.

  Adoptie

  Dit project is gefinancierd uit het Una-fonds.