Cateringbedrijf “Mi Favorita”

Beschrijving

Dit initiatief is afkomstig van vijf vrouwen wonende in de wijk Sta. Rosa de Sullana. De families hier wonen in krotten en hebben weinig economische middelen.  De meeste vrouwen werken op straat als verkoopsters van kleine artikelen, kleren of zelfgemaakte maaltijden, zoals de vijf vrouwen van dit project. Corona heeft deze vrouwen zwaar getroffen. Zij zitten zonder inkomsten met alle nadelige gevolgen van dien. Met de versoepeling van de maatregelen zijn deze 5 vrouwen tot het besluit gekomen om als groep samen te werken.  Zij willen samen een keuken inrichten en maaltijden verkopen in een schoon en goed ingericht lokaal. Zij willen oven- en grilgerechten verkopen en de catering verzorgen voor bedrijven, scholen en de gemeente. Zij vragen de hulp van Melania voor de aanschaf van keukenapparatuur. Hun eigen financiële bijdrage bestaat voornamelijk uit de aanpassing van de fysieke ruimte en de aanschaf van basis benodigdheden voor het voorbereiden van maaltijden.  Met dit project wil deze groep vrouwen een structurele verbetering van hun economische situatie bereiken.

Geld nodig voor:

De aanschaf van keukenapparatuur en inrichting van de keuken: digitale pizzaoven, pizza pallets, rijstkoker, industriële mixer, blender, diepvries, gasfornuis, wafelijzer, warmhoudtafel, houtskoolgrill en koelvitrine voor gebak.

Waar: Sullana, Piura, Peru
Gevraagd bedrag: 1.925 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: LA-PE-9

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Activiteiten

Doelen van het project zijn:

 • De financiële redzaamheid van de vrouwen verbeteren.
 • Verbetering van de levensomstandigheden van hun families
 • De organisatie verbeteren door samen te werken in het bereiden en verkopen van maaltijden.
 • Verbeteren van de marketing voor de maaltijden richting particulieren, winkels en kantoren.
 • Verbeteren van de weerbaarheid van de vrouwen. 

De verwachte resultaten van het project zijn:

 • Een goed functionerende collectief catering service gerund door 5 onderneemsters.
 • Een groep vrouwen die in staat zijn om hun eigen inkomsten te verdienen waardoor de levensomstandigheden van hun families verbeterd is.
 • Deze groep onderneemsters zijn economisch zelfstandige vrouwen geworden en hun weerbaarheid is vergroot.
 • De cateringservice heeft vaste klanten en heeft groei potentieel .

Achtergrond

De vrouwen van het project zijn alleenstaande moeders tussen de 24 en 30 jaar. Zij hebben al eerder voor de pandemie samengewerkt voor specifieke gelegenheden in opdracht van de gemeente (personeelsfeest) en voor particulieren. De vrouwen wonen in dezelfde wijk en hebben zich georganiseerd als groep van “ Madres amigas”. De wijk waar zij wonen ligt dicht bij het commerciële centrum van de stad Sullana. De ligging is gunstig voor het ondernemen van informele handelsactiviteiten zoals het verkopen van maaltijden. Er zijn veel commerciële winkels met een publiek aan wie ze de maaltijden tegen een betere prijs kunnen verkopen dan in hun eigen wijkomgeving. De vrouwen zijn gemotiveerd, kennen elkaar en vertrouwen elkaar omdat zij al  sinds 3 jaar in harmonie weten samen te werken.

Aanvrager

Naam

Type organisatie:

Opbouw van de kosten:
 • 1130 euro – keukenapparatuur
 • 535 euro – inbedrijfstelling
 • 460 euro – vaste lasten

Eigen bijdrage: 200 euro

Gevraagd bedrag: 1.925 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project.

Adoptie

Dit project is geadopteerd door Thea de Poel en mw. W.J. Brokking.