Van stenen naar geiten

Beschrijving

Betere kansen creëren voor 25 vrouwen, nu werkzaam als steenbakkers, is het voornaamste doel van dit project. De vrouwen in dit project worden geiten aangeboden, elk drie (twee vrouwtjes en een mannetje). Met intensieve begeleiding en training vanuit de organisatie leren deze vrouwen hoe zij de geiten moeten verzorgen, fokken en uiteindelijk de lammeren door kunnen verkopen. Naast het doorverkopen, zullen de vrouwen ook activiteiten leren zoals geiten melken, boter (ghee) maken en hoe zij hun zuivelproducten alsook eventueel geitenvlees te verkopen. Hierdoor krijgen zij een voortdurende inkomstenbron door het jaar heen. Aan het einde van het jaar, zullen de 25 vrouwen (rolmodellen) ook andere vrouwen uit de gemeenschap helpen. Dit wordt gedaan door het opzetten van een microkrediet component in het project: de vrouwen zullen elk aan het einde van het jaar twee lammeren schenken aan andere vrouwen in de gemeenschap, die zo eenzelfde kans krijgen om een inkomensactiviteit op te zetten en hun levensstandaard te verhogen. Het werk in de steenfabrieken, wat veel risico’s met zich mee brengt, zwaar, uitbuitend en vervuilend is, kunnen deze vrouwen dan achter zich laten.

Geld nodig voor:

Aanschaf van 75 geiten en intensieve training.

Waar: Pakistan, Dairakablad (Faisalabad) in Punjab
Gevraagd bedrag: 3.395 euro
Looptijd: 1 jaar (2022)
Projectnummer: AZ-PA-01

Verwacht resultaat:

AWARE geeft aan dat de vrouwen met behulp van dit project, rond de 3.000 PKR extra gaan verdienen. Dit in ongeveer 15 euro per maand meer. Het inkomen nu van de vrouwen is afhankelijk van het aantal stenen dat de zij per dag maken: 1.000 bakstenen verdient 500 Pakistaanse Roepia (PKR), dit is omgerekend ongeveer € 2,50. Per maand verdienen de vrouwen max rond de 1.200 tot 1.500 (PKR), wat een inkomen van niet meer dan € 6,00 tot € 7,50 euro is. De geiten kunnen daarom een enorm verschil in maken. Hierdoor zullen de vrouwen minder afhankelijk zijn van de steenfabrieken Dit verkleint de kans op arbeidsuitbuiting (en kinderarbeid) voor hen.

Organisatie

De Association for Women Awareness and Rural Empowerment (AWARE) is een non-profit organisatie opgericht in 2007. De organisatie is gevormd door de vrouwen van de lokale gemeenschappen in South Punjab Pakistan en wordt tot op de dag van vandaag nog steeds geleid door diezelfde vrouwen. AWARE is actief in het verbeteren van de positie, levensstijl en zelfvertrouwen van vrouwen in Pakistan. De organisatie heeft als doel om de trainingen te voorzien van een goede balans tussen het ontwikkelen van technische en methodologische vaardigheden en het creëren van sociale bewustzijn.

Aanvrager

Association of Women Awareness   and Rural Empowerment (AWARE)

Type organisatie: ngo

Opbouw van de kosten:
  • Geiten 3.065 euro
  • Training 600 euro

Eigen bijdrage: 270 euro

Gevraagd bedrag: 3.395 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Adoptie

We zoeken nog naar sponsoren!