Zeep, maïs en kippen

Beschrijving

De Gravel Women Group gaat op grote schaal mais en pinda’s verbouwen. De groep is getraind in het maken van zeep en etenswaren maar wil toch een project starten in hun vertrouwde planten van mais en pinda’s. Ze willen daarin eerst getraind worden door een deskundige en daarna een halve hectare mais planten en een hele hectare pinda’s. Na de training krijgen ze nog steeds ondersteuning van de trainer in de praktijk. In april is het oogsttijd en zullen ze zakken opslaan voor de verkoop. De winst zal worden gebruikt om als groep kippen te gaan houden.

Doelen zijn:

  • Verbeteren kennis cultiveren mais en pinda’s.
  • Als groep een business starten om inkomen te genereren
  • Verhogen inkomen om daarmee ook schoolgeld kinderen te kunnen betalen
  • Verbeteren voeding gezinnen

De groep gaat land van een buurman huren. Ze beginnen met een training mais en pinda’s verbouwen (van voorbereiden land tot opslag).  Na de training krijgen ze nog steeds ondersteuning van de trainer in de praktijk. In april is het oogsttijd en zullen ze zakken opslaan voor de verkoop. Met de inkomsten uit verkoop willen ze investeren in het opnieuw verbouwen van mais en pinda’s. Met de winst daaruit willen ze ook een kippen gaan houden als een groep. Op deze manier steunen ze elkaar sociaal én economisch.

Geld nodig voor zaaigoed voor maïs en pinda’s, mest en bestrijdingsmiddelen, verpakkingsmateriaal en trainingen.

Waar: Namadidi Trading Centre, Zomba District, Malawi
Gevraagd bedrag: 1.300 euro
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AF-MA-16

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Achtergrond

Een groep van 13 vrouwen (tussen de 40-70 jaar) hebben de Gravel Women group gevormd in Namadidi trading Centre. Dit ligt ongeveer 10 km van Zomba town af in Malawi. De meeste van hen zijn weduwen waardoor hun leven extra zwaar is.

Er is in dit gebied veel landbouwgrond maar niet alle grond wordt gebruikt door gebrek aan geld om te investeren, en van het kleine beetje mais dat ze naast hun huis verbouwen kunnen ze hun familie niet onderhouden.

Aanvrager

Gravel Women Group

Type organisatie: vrouwengroep

Opbouw van de kosten:
  • 665 euro – zaad, mest en bestrijdingsmiddelen
  • 120 euro – verpakkingen
  • 320 euro – training
  • 675 euro – grond en arbeid

Eigen bijdrage: 480 euro

Gevraagd bedrag: 1.300 euro

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project.

Adoptie

Dit project is geadopteerd door:

We zoeken nog naar sponsoren!