In dit project krijgen 50 alleenstaande vrouwen een training en materialen zodat zij borden kunnen maken van bananenbladeren en daarmee een inkomen kunnen verwerven.

Alleenstaande vrouwen hebben het over het algemeen niet makkelijk. In het gebied waar het project plaatsvindt, het Kalasapakkam Development Block is de situatie nog ernstiger en worden de vrouwen zeer regelmatig uitgebuit en lastiggevallen. Tel daarbij op de armoede waar de vrouwen in leven en hun situatie kan uitzichtloos genoemd worden. Deze vrouwen zijn ook niet in staat hun kinderen naar school te laten gaan. Daarom zijn zij op zoek naar een manier om zelf in hun inkomen te voorzien. Daarbij wil dit project helpen.

Geld nodig voor:

Onze bijdrage zal naar een training gaan voor vrouwen waarin ze leren borden te maken van natuurlijke materialen. Ook krijgen ze materialen en gereedschap, een basistraining boekhouden en leren zij hoe ze hun product op de markt kunnen brengen.

Waar: India

Gevraagd bedrag: € 3.425

Looptijd: 1 jaar

Projectnummer: AZ-IN-40

Doelgroep:

Vijftig alleenstaande moeders die in een zeer arm gebied wonen waar ze uitgebuit en lastiggevallen worden. Zij zijn niet in staat om hun kinderen naar school te sturen.

Doel:

Vijftig alleenstaande vrouwen krijgen training en materialen zodat zij borden kunnen maken van bananenbladeren en daarmee een inkomen kunnen verwerven.

Adres(sen van de plaats waar het project wordt uitgevoerd.

Activiteiten

  1. Introductietraining
  2. Zes maanden training op het gebied van borden maken van natuurlijke materialen.
  3. Aankoop van materialen en gereedschap.
  4. Basis financiële training
  5. Training optimaal gebruik maken van je telefoon
  6. Basistraining boekhouden
  7. Vrouwen in contact brengen met de markt

Achtergrond

Alleenstaande vrouwen hebben het over het algemeen niet makkelijk. In het gebied waar het project plaatsvindt, het Kalasapakkam Development Block is de situatie nog ernstiger en worden de vrouwen zeer regelmatig uitgebuit en lastiggevallen. Tel daarbij op de armoede waar de vrouwen in leven en hun situatie kan uitzichtloos genoemd worden. Deze vrouwen zijn ook niet in staat hun kinderen naar school te laten gaan.

De vrouwen die deelnemen aan het project hebben aangegeven interesse te hebben in een inkomensgenererende activiteit en meer in het bijzonder in het maken van borden van natuurlijke materialen zoals bananen en Mantharai. De overheid heeft bepaald dat catering niet langer gebruik mag maken van plastic borden dus er is een gat in de markt voor borden van natuurlijke materialen.

In eerste instantie zullen de borden met de hand gemaakt worden. Op het moment dat de vraag te groot wordt kunnen ze overstappen op machines die met de hand bediend kunnen worden. Zo kunnen zij nog meer inkomen genereren.

Aanvrager

Rural People Sangam (RPS)

Type organisatie:

NGO

Opbouw van de kosten:

1730 euro – trainingen

1785 – materiaal en gereedschap

360 – toegang tot de markt

Rural People Sangam financiert zelf  € 835

Gevraagd bedrag: € 3425

%

Welk deel van het budget is al gefinancieerd?

Help dit project.

Adoptie

Geadopteerd door Melania Nootdorp, M. van den Berg en T. Mulder.