Met dit train-de-trainerproject zullen 360 vrouwen worden opgeleid tot trainers. In de eerste jaar worden 180 vrouwen opgeleid, en in de tweede jaar de resterende 180 vrouwen.

Rural Education and Action for Liberation (“REAL”) is een NGO uit het Villepuram district. Dit district ligt in Tamil Nadu en Zuid India; één van de armste deelstaten van India. De organisatie richt zich op empowerment van vrouwen in zeer afgelegen gebieden waar vaak geen andere NGO’s werkzaam zijn. De projecten van REAL zorgen niet alleen voor empowerment van de vrouwen, maar ook voor ontwikkeling van deze afgelopen gebieden.

Met behulp van REAL hebben de vrouwen van 49 dorpen zelfhulpgroepen gevormd om economische zelfstandigheid na te streven. In totaal zijn 375 zelfhulpgroepen gevormd, met 5625 leden. Er zijn praktische ambachtscursussen gegeven, en verder was het doel dat deze vrouwen spaargroepen startten, om zo in staat te zijn om inkomensgenererende activiteiten op te zetten. De zelfhulpgroepen missen echter nog de nodige vaardigheden om effectief te kunnen werken.

Met dit train-de-trainerproject zullen 360 vrouwen worden opgeleid tot trainers. In de eerste jaar worden 180 vrouwen opgeleid, en in de tweede jaar de resterende 180 vrouwen. Deze vrouwen zijn geselecteerd uit de leden van de zelfhulpgroepen. De vrouwen wordt kennis bijgebracht van hun rechten, beleid, wetgeving en (financiële) voorzieningen waarop zij aanspraak kunnen maken. Vervolgens moeten deze vrouwen hun opgedane kennis doorgeven aan de andere leden van hun eigen zelfhulpgroepen, zodat deze kunnen uitgroeien tot effectieve vrouwencoöperaties.

Geld nodig voor:
  • Leiderschaps en managementtraining;
  • Vrouwenrechtentraining;
  • Good Governance-training;
  • Financieel Managementtraining

Waar: Azië, India, Tamil Nadu, Villupuram
Gevraagd bedrag: € 3.850,-
Looptijd: 1 jaar
Projectnummer: AZ-IN-2

Doel: Empowerment van dalit vrouwen door capaciteitstraining

Tamil Nadu Villupuram

Activiteiten

De vrouwen krijgen in groepen van 45 personen les, in cursussen van enkele dagen per onderwerp.Zij worden opgeleid in de volgende onderwerpen: Leiderschaps- en managementtraining, Vrouwenrechtentraining, Governance-training en Financieel management.De deelnemers aan de training worden bovendien opgeleid om de training zelf weer aan anderen te geven.

Elke drie maanden zullen trainingen worden georganiseerd.

Aanvrager

Naam: Rural Education and Action for Liberation (REAL)

Type organisatie: NGO

%

Welk deel van het budget is al gefinancierd?

Adoptie

Dit project wordt gefinancierd vanuit een sponsoring door de Dominicus Gemeente Amsterdam en overige reserves Melania.