Doel van dit project is om vrouwen op te leiden tot succesvolle tuinbouwondernemers. Ze ewonen in het heuvelachtige gebied van Pachamalai Hills (Tamil Nuda, India) en hebben allemaal een klein landbouwgebied van minder dan een hectare dat ze kunnen gebruiken voor tuinbouw. Als ze een goede training volgen en begeleiding krijgen, kunnen ze hiermee zeker zelf geld verdienen.

Hartelijke groet van Women Action Group (WAG) uit India. We delen deze foto’s en video graag met je. In dit heuvelachtige gebied schrikken mensen er voor terug om te praten voor de camera, het maakt ze zenuwachtig.
De vrouw die in de video aan het woord is, is Radhika, ze is 28 jaar. Ze is moeder van twee meisjesbaby’s. Vóór dit project kon ze geen geld verdienen om voor haar kleine baby’s te zorgen. Ze zag er altijd verdrietig uit, wat ook haar baby’s voelden. Om haar nu vrolijk en gelukkig te zien, is het succes van dit project. En dit is nog maar het begin. Naarmate de dagen vorderen, zal ze meer inkomsten en voordelen verkrijgen. Radhika heeft vertrouwen in haar toekomst. De andere vrouwen in het project hebben het precies hetzelfde ervaren.
Nu gaat Radhika de groenten oogsten waarmee ze zelf voor haar baby’s kan zorgen. Het geeft haar een tevreden leven waar ze als moeder al jaren naar hunkert. Dank aan Melania voor deze kans!
S. Narmadha

secretaris, Women Action Group